16 Temmuz 2009 Perşembe

Johnson& Johnson imzalı Youtube Kanalı


Johnson& Johnson Youtube'da kendine has bir tasarım ile oluşturduğu sayfa üzerinden sosyal medya ortamında yeni bir alana daha taşındı. Vakti zamanında sağlık hakkında bilgilendirici videolar oluşturan J&J, bunları online ortamda da kullanmaya karar vermiş.

pharmexec.com sitesinden detaylı haberini bulabilirsiniz. Burada, J&J'in yeni açtığı Youtube kanalı üzerinde nasıl kontrollü olabileceğine yapılan vurgu ise ilginç. İsteğe göre kapatılabilecek yorum kısmını bir avantaj gibi yansıtma durumu, sosyal medya dinamiği ile hiç ama hiç örtüşmüyor.

J&J'den önce başka şirketler tarafından da kullanılan Youtube , sağlık kuruluşları ve ilaç şirketleri tarafından web'in kullanımına yol gösterici oluyor. TR'de ilaç firmalarının tanıtımları konusundaki kısıtlamalar, internet ortamına nasıl yansıyor, bir netlik olmasa da, belli başlı bilgilendirici videoların ilgi çekeceğini tahmin ediyorum.

Gelelim J&J kanalının analizine...İlk etapta göze çarpan tasarımın ve renklerin kurumsal bir formatta hazırlanmış olması. "Health channel" ismi sade, hedefe yönelik ve akılda kalıcı...

Başlık altındaki alt sekmeler biraz daha ön plana çıkarılabilir, belki farklı bir yazı karakterinde...

Sekmelerin hemen altında solda kanalın tanımı ve birtakım yasal ifadeler yer alıyor. Bir sağlık firması olduğu düşünüldüğünde bu bilgilerin önplanda olması çok başarılı. Kurumsal web sitesine verilen link ve birtakım profil bilgileri de bu bölümde...

Sağ tarafta ise izlenen video ve hemen altında sosyal medya profilleri yer alıyor...Sosyal medya ortamındaki imzalar çok sıkıcı görünüyor. Bu bölüme farklı bir görsellik katılabilirmiş.

Ayrıca biraz daha aşağıya inildiğinde solda yer alan "connect with JNJhealth" bölümü ile birleştirilmesi de mümkün...

Şu andaki video portfolyosuna ve ulaştığı subscriber sayısına bakıldığında bir başarı yakaladığı aşikar...Bu başarıyı yorumlar bölümünde yer alan olumlu ifadelerde de görüyoruz.

Youtube kanalını hem içerik hem de görsellik bakımından efektif kullanan J&J sosyal medyada bakalım neler yapacak? Küçük bir not düşerek diğer J&J çalışmalarına kısa linkler:

Sosyal Ağ Topluluğu: http://www.facebook.com/ADHDMoms

Facebook Uygulama : http://www.facebook.com/apps/application.php?id=27415190831

Blogger İlişkileri:
http://www.brandweek.com/bw/news/recent_display.jsp?vnu_content_id=1003788871

Tarihsel kurumsal blog: http://www.kilmerhouse.com/

Kurumsal blog: http://jnjbtw.com/

Hiç yorum yok: